Social Icons

TNPSC Model GK questions and answers - Set 3

1) When a man circles round the earth in a satellite, then
 A.    His mass becomes zero but weight remains constant
 B.    Mass remains constant but weight becomes zero
 C.    Both mass and weight remain constant
 D.    Both mass and weight remain zero

2) The weight of an object at the poles is greater than at the equator. This is because
 A.    Of the shape of the earth
 B.    The attraction of the moon is maximum at the earth’s surface
 C.    The attraction of the sun is maximum at the earth’s surface
 D.    Gravitational pull is more at the poles

3) The first metal used by the man was
 A.    Iron
 B.    Copper
 C.    Aluminium
 D.    Gold

4) Gobar gas contains mainly
 A.    Carbon dioxide
 B.    Methane
 C.    Ethylene
 D.    Carbon monoxide

5) The content of water is greater than fats, the plasma is more than proteins, proteins are more than fats and fats less than plasma. Which constitutes the major Part of the human body ?
 A.    Fats
 B.    Water
 C.    Plasma
 D.    Proteins

6) The water in an open pond remains cool even in hot summer because
 A.    Of continuous evaporation of water
 B.    Water radiates heat more rapidly than the atmosphere
 C.    Water absorbs heat less rapidly than the atmosphere
 D.    Water absorbs heat more rapidly than the atmosphere

7) If a large number of people are enclosed in a room, then
 A.    Oxygen decreases and carbon dioxide increases
 B.    Oxygen increases and carbon dioxide decrease
 C.    Both oxygen and carbon dioxide decrease
 D.    Both oxygen and carbon dioxide increase

8) It is not advisable to sleep under a tree at night because of the
 A.    Release of oxygen in lesser amount
 B.    Release of oxygen in larger amount
 C.    Release of carbon monoxide
 D.    Release of carbon dioxide

9) Which of the following is a balanced fertiliser for plants ?
 A.    Urea
 B.    Ammonia sulphate
 C.    Nitrates
 D.    Compost

10) Which one of the following is a fast growing tree ?
 A.    Teak
 B.    Eucalyptus
 C.    Banyan
 D.    Coconut

Answers
1.  B
2.  D
3.  B
4.  B
5.  B
6.  C
7.  A
8.  D
9.  D
10.B

1 comment:

  1. How to make money from betting on football - Work Tomake Money
    If 나비효과 you're having problems finding a kadangpintar winning bet online 출장안마 for the day https://tricktactoe.com/ of หาเงินออนไลน์ your choosing, then there are plenty of opportunities available right here.

    ReplyDelete

 

Enter your email address: